Şifalı Yağlar

Şifalı Yağlar

Şifalı yağlar birçok bitkinin yağından elde edilen bitki yağları içerisinde bulunan ve sayısız hastalığa iyi gelen bitkisel uçucu yağ asitleri içermektedir. Şifalı yağlar birçok hastalığın tedavisinde fayda sağlamaktadır. Romatizma, kalp sağlığı, uykusuzluk, saç bakımı ve birçok benzeri hastalığa da şifalı yağlar iyi gelmektedir. Ayrıca maydonozun faydaları şifalı bitkiler yağlar kadar önemli olduğu için okuyabilirsiniz.

Bitkisel Yağ Çeşitleri

Melisa yağı: Sinir gerginliği ve stres yatıştırıcı, gaz söktürücü, nefes darlığı ve astımda, romatizmada antiseptik etkisi ile tedaviye yardımcı olarak kullanılır. Bir su bardağına 3/4 ölçeğinde damıtarak kullanılması önerilir.

Menekşe yağı: Cildi yumuşatıcı, saçları canlandırıcı ve besleyici etkileri vardır. Deri hastalıklarına karşı etkili olduğu bilinmektedir. Cildinize masaj yaparak kullanabilirsiniz.

Nane yağı: Gaz söktürücü, mide bulantısını kesici, hazmı kolaylaştırıcı ve sinir düzenleyici özelliklere sahiptir. Sinirsel baş ağrılarında ve sinüsleri açmada faydalıdır. Bir bardak suya 3-4 damla ekleyerek içebilir ya da masajla uygulayabilirsiniz.

Okaliptüs yağı: Soğuk algınlığı, sinüsleri açıcı, ateş düşürücü ve romatizma rahatsızlıklarına karşı etkili bir yağdır. Antiseptik ve balgam söktürücüdür.

Papatya yağı: Cildi besler, yaraları iyileştirir, iltihaplanmalara ve güneş yanıklarına iyi gelir. Masajla sürülebilir ya da gargara yapılarak kullanılabilir.

Portakal yağı: Hazımsızlık, sinir yatıştırıcı ve romatizma rahatsızlıklarda antiseptik özellik gösterir. Bir bardak suya 3-4 damla damlatılarak içilebilir ya da masajla uygulanabilir.

Rezene yağı: Gaz söktürücü, şişkinlik giderici, cildi besleyici özellikleri vardır. Bir bardak suya 5-6 damla damlatılarak içilir.

Zeytinyağı: Safra sökücü, saçları besleyici, cildi canlandırıcı etkileri bulunur. Aç karnına bir kaşık zeytinyağı alınması bağırsakları çalıştırır.

Sarımsak yağı: Hazmı kolaylaştırıcı, iştah açıcı ve tansiyon düşürücü etkileri vardır. Bir bardak suya 3-4 damla damlatılarak içilebilir.

Sedir ağacı yağı: Meme kanserinde faydalı olduğu bilinmektedir. Masajla uygulanabilir ya da bir bardak suya 5-6 damla damlatılarak içilebilir.

Soya yağı: Omega-3 ve omega yağ asitleri bakımından zengindir. Kolesterolü düşürür.

Susam yağı: Cildi, kirpikleri ve saçları besleyici etkileri vardır. Aç karnına bir çorba kaşığı içilmesi önerilir.

Tarçın yağı: Kabızlık giderici, yağ söktürücü ve koku verici olarak kullanılır. Masajla uygulanabilir ya da bir bardak suya 4-5 damla damlatılarak içilebilir.

Banyoda Hangi Yağlar Kullanılır?

Banyoda kullanılabilecek bitkisel yağlar şunlardır:
Gül yağı, ardıç yağı, bergamot yağı, ada çayı, defne yağı, lavanta yağı, limon yağı, menekşe yağı, melisa yağı. Bu yağlar banyo suyuna 10-15 damla eklenerek kullanılabilir.

Yaz aylarında bronzlaşmak için kullanılabilecek yağlar:
Havuç yağı, ceviz yağı, kakao yağı, fındık yağı, kayısı yağı, badem yağı. Bu yağlar cildi besleyerek bronzlaşmayı sağlarken canlılık katar.

Vanilya yağı: Cinsel gücü arttırıcı, rahatlatıcı ve koku verici olarak kullanılabilir. Bir bardak suya 4-5 damla damlatılarak içilebilir.

Check Also

Kuru Saçlar İçin Bitkisel Çözüm

Kuru Saçlar İçin Bitkisel Çözüm Kuru saçların donuk, mat ve sağlıksız bir görüntüsü vardır. En …

Bir yanıt yazın